Головна | | Реєстрація | Вхід

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Преса
Рекомендуємо
...
...
...
...
...
...
...
...
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 46
Block title
Головна » 2012 » Лютий » 3 » До уваги батьків!!!
19:49
До уваги батьків!!!
На виконання доручення Прем’єр - міністра України від 26.01.2012 №989/0/1-12, відповідно до вимог санітарного законодавства (п.9.20 ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу»), до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.01.2012 № 81 « Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур» , наказу головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації від 27.01.2012 № 61/0/212-12 «Про роботу навчальних закладів області в умовах низьких температур», доручення голови Нікопольської районної державної адміністрації від 30.01.2012 № 27-р-12, з метою запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров’я учнів
- для учнів 1-4 класів та введені додаткові канікули з 30 січня 2012 року до особливого розпорядження;
- для учнів 5-11 класів у всіх загальноосвітніх школах Нікопольського району з 01 лютого 2012 року до особливого розпорядження.
Адміністрація школи звертається до батьків з проханням провести з своїми дітьми бесіду про правила поведінки під час низького температурного режиму з метою попередження переохолодження та обмороження.
Перша допомога при обмороженнях
Дії при наданні першої медичної допомоги відрізняються в залежності від ступеня обмороження, стану загального охолодження організму людини, його віку та хвороб. При наданні першої допомоги необхідно припинити дію холоду, зігріти кінцівки для відновлення кровообігу в уражених холодом тканинах з метою запобігання розвитку інфекційних ускладнень. У першу чергу, слід помістити постраждалого в тепле приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг. Одночасно з проведенням заходів першої черги треба викликати «швидку медичну допомогу». При обмороженні І ступеня, охолоджені ділянки тіла треба зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням вовняною тканиною, подихами, а потім накласти ватно-марлеву пов'язку.
При обмороженні II-IV ступеня швидке зігрівання, масаж або розтирання не робіть. Слід накласти на уражену поверхню теплоізолювальну пов'язку (шар марлі, товстий шар вати, знов шар марлі, а зверху клейонку, целофанову або прогумовану тканину). Уражені кінцівки зафіксуйте за допомогою підручних засобів (шматок дошки або фанери, щільний картон), які накладаються та фіксуються зверху пов'язки. Для теплоізоляції можна використовувати ватники, куфайки, вовняну тканину тощо. Обмороженим дають пити теплу рідину, гарячу їжу, невелику кількість алкоголю, таблетку аспірину або анальгіну, по дві таблетки ношпи або папаверину. Не потрібно розтирати обморожених снігом, тому що кровоносні судини верхніх та нижніх кінцівок можуть постраждати. Не можна застосовувати швидке зігрівання обморожених кінцівок біля багаття, безконтрольно застосовувати грілки та інші джерела тепла, тому що це погіршує перебіг обмороження. Не рекомендується, як неефективний, варіант першої допомоги - застосування олії та жирів, розтирання кінцівок спиртом при глибокому обмороженні. При загальному охолодженні організму людини легкого ступеня достатньо ефективне зігрівання постраждалого в теплій ванні при початковій температурі води 24° С, поступово температуру води збільшують до нормальної температури тіла людини. В разі середнього або важкого ступеня охолодження, з порушенням дихання та кровообігу людину необхідно швидко відвезти до лікувального закладу.
Переглядів: 424 | Додав: Першотравенська-ЗОШ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]