Головна | | Реєстрація | Вхід

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Преса
Рекомендуємо
...
...
...
...
...
...
...
...
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 46
Block title
Головна » 2012 » Грудень » 9 » Порядок реєстрації на ЗНО 2013 року
23:58
Порядок реєстрації на ЗНО 2013 року
Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2013 року триватиме з 4 січня до 5 березня 2013 року

Реєстрація абітурієнтів для участі у ЗНО проводиться у відповідності з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році, затвердженого наказом МОНмолодьспорт № 1130 від 22 жовтня 2012 року.

У 2013 році зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з таких предметів: біологія, всесвітня історія, географія, історія України, математика, російська мова, українська мова і література, фізика, хімія, світова література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська).

Кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти ЗНО не більше ніж з чотирьох предметів на вибір. Також, кожному учаснику буде надано право скласти тест лише з однієї іноземної мови.

Перелік конкурсних предметів для вступу на спеціальності освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра ви можете переглянути у матеріалі "Перелік конкурсних предметів за спеціальностями".

Для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнт має визначитись з тестовими предметами, тестування з яких він складатиме, та надіслати поштою до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти комплект документів, що складається з:
заяви-реєстраційної картки, що має бути оформлена відповідно до зразка, розробленого та затвердженого Українським центром оцінювання якості освіти.
копії паспорта. Особи, які не мають паспорта і яким станом на 01 вересня 2012 року не виповнилося шістнадцять років, можуть подавати копію свідоцтва про народження;
копії документа про повну загальну середню освіту або довідку з місця навчання;
копії документа про зміну прізвища, ім'я, по батькові (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних).

У разі потреби особи, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього оцінювання, крім вищезазначених документів, мають надати висновок закладу охорони здоров'я про необхідність створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання.

Для оформлення заяви-реєстраційної картки особа повинна звернутися до пункту реєстрації або самостійно оформити заяву-реєстраційну картку, скориставшись спеціальною комп'ютерною програмою, що буде розміщена на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти не пізніше 4 січня 2013 року.

У заяві-реєстраційній картці особа повинна засвідчити своє бажання бути зареєстрованою, факт ознайомлення із правами та обов'язками абітурієнта, дати згоду на обробку персональних даних у процесі проведення зовнішнього оцінювання та використання їх під час вступу до вищих навчальних закладів, вказати інші дані необхідні для реєстрації.

У спеціально відведених місцях заяви-реєстраційної картки особа, яка бажає зареєструватися для проходження зовнішнього оцінювання, повинна наклеїти дві фотокартки розміром 3 х 4 см.

На копії документа, який подається для реєстрації, повинен бути напис про його засвідчення, що складається зі слів "Згідно з оригіналом", а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.

Якщо для реєстрації подається копія документа, оформленого іноземною мовою, то має бути представлений його переклад державною мовою, засвідчений в установленому законодавством порядку.

У процесі реєстрації регіональні центри оцінювання якості освіти вносять інформацію, зазначену в заявах-реєстраційних картках, до бази даних абітурієнтів.

Регіональний центр оцінювання якості освіти надсилає абітурієнту рекомендованим поштовим відправленням реєстраційну картку абітурієнта; бланк Сертифіката; інформаційний бюлетень "Зовнішнє незалежне оцінювання. 2013 рік"; повідомлення про створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання (для осіб, які надали висновок закладу охорони здоров'я).

Інформація про направлення особі документів може бути розміщена на веб-сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, надіслана SМS-повідомленням тощо.

Регламентна комісія регіонального центру оцінювання якості освіти може відмовити особі в реєстрації. Підставою для прийняття такого рішення є:
подання не всіх документів, необхідних для здійснення реєстрації;
неналежне оформлення комплекту реєстраційних документів;
зазначення в заяві-реєстраційній картці недостовірних даних;
неможливість створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання згідно з висновком закладу охорони здоров'я;
подання заяви пізніше встановленого строку (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті).

Особі, якій відмовлено в реєстрації, регіональний центр оцінювання якості освіти рекомендованим поштовим відправленням надсилає вмотивовану відмову в реєстрації та документи, подані нею.

Особа, якій відмовлено в реєстрації, усунувши недоліки, може повторно пройти реєстрацію.

Також у разі потреби зареєстрована особа в межах часу, відведеного на реєстрацію, може внести зміни до реєстраційних даних. Для цього слід надіслати до регіонального центру оцінювання якості освіти комплект реєстраційних документів і раніше отриманий Сертифікат.

Особи, які виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання, але через поважні причини не можуть зареєструватися в установленому порядку, повинні в межах часу, відведеного для реєстрації, особисто звернутися до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти за місцем проживання (перебування).

Для кожного зареєстрованого абітурієнта на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та ріп-кодом, указаним у ньому.

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 4 січня та завершиться 5 березня 2013 року.

Складено на підставі положень Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році, затвердженого наказом МОНмолодьспорт від 22.10.2012 року № 1130.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 23.11.2012
Переглядів: 388 | Додав: Першотравенська-ЗОШ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]